Queen

11 Nov, 2009

Brian Harlod May (doprinos Queen-u) 3.deo

Brian Harold May — Autor cile @ 18:34

 

                                         Brian Harold May(za album Innuendo)

 

                              

 

Sledeci veliki doprinos May-a je za album "Innuendo", za koji je imao veci doprinos, iako je vise aranzmana radio nego stvarnih pisanja u vecini slucajeva. Za naslovnu numeru radio je sam na solou koji je uradjem perfektno barem meni. Dodao je vokalne instrumente za numere "I'm going slightly mad" i kompozitor za solo u "These are the days of our lives" i sva cetvorica su radila na smisnjanju melodije za klavir. Promenio je tempo za Fredijevu pesmu "Hitman" gde je pak na demu pevao, cak je bio i co-pisac za numeru "Bijou".

 

                   

                                            Queen- I'm going sightly mad

 

Pesma koja je ostavila traga na meni, jednostavna, melodicna, neprikosnovena, veliki je trud ulagan u nju sto se na kraju pokazalo. Jos jedna numera koja rado opusta naravno za to se i ocekivalo za ovako velike umetnike kao sto su oni. UZIVAJTE!!!!!                                                 

                      

                                          Queen- These are the days of our lives

 

Jos jedan dokaz da "Queen" izvodi jedne od najboljih balada ikada napisanih, meni se licno najvise svidja i uvek je rado slusam kad kod stignem. Pesmu su uradili sa puno emocija sto je i doprinelo da je proglase jednom od najlepsih balada 80 godina.. UZIVAJTE!!!!

 

 Pesmu koju je May komponovao i uradio jos davnih dana kad je bio mlad (jedna od prvih tekstova) je pesma "Headlong", pesma se nasla na ovom albumu. Njegova sledeca kompozicija je bila moja najomiljenija pesma "The show must go on" gde je Fredi uradio najveci deo tekst, pesma gde su svi imali veliki znacaj - Dikon i Tejlor po poznatim akordima.

   

                    

                                                     Queen- Headlong

Malo tvrdji zvuk na ovom albumu gde "vladaju" balade, po meni odlicna taman da "razmrda" ljude koje slusaju. Odlicna solaza May-a naravno i jedna od boljih stvari koje je napisao barem po meni, a nadam se da cete se sloziti samnom...

 

                    

                                            Queen- The show must go on 

 

I dosli smo do moje omiljene pesme... Jednostavno besprekorna, ima sve elemente roka i lagan deo i tvrdji. Postala mi je omiljena jer je Fredi napisao kad je saznao da ima AIDS i pesma govori o njemu i bendu. Pesma je najslusanija stvar od kad je umro 1991 godine... Samo na youtube-u je pogledana 13 miliona puta najvise od bilo koje pesme.. Pesma nikad nije pevana uzivo od strane Fredija sto mi je jako zao jer mislim da bi bila svrstana u najbolju pesmu koja je odpevana ili odsvirana uzivo... Pogledaj te spot i sami procenite koliko je dobra... UZIVAJTE!!!!


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu