Queen

11 Nov, 2009

Brian Harlod May (posle smrti Fredija) 1.deo

Brian Harold May — Autor cile @ 19:45

 

                                     Brian Harlod May (The Brian May band)

 

                        

                                    Brian May band- originalna postava

 

 Nakon smrti frontmena grupe "Queen" Fredija Merkurija u novembru 1991 godine, May je resio da se nosi sa svojom tugom tako sto ce zavrsiti svoj prvi solo album i onda promovisati po celom svetu. Cesto je u stampi govorio novinarima da je to jedini lek (samo terapija) da ne misli o smrti svog najdrazeg kolege i velikog prijatelja.

 

                           

                                          Brian May band- Back to the light

 

Brian May band je formiran krajem oktobra 1992, nakon objavljivanja svog prvog albuma "Back to the light". Originalnu postavu su cinili: Brian May (vokal i solo gitara), Cozy Powell (bubnjevi i udaraljke), Mike Caswell (gitara), Neil Murray (gitara), Maggie Ryder (prateci vokal), Miriam Stockley (prateci vokal) i Chris Thomson (prateci vokal). Ova postava je trajala samo tokom turneje u Americi, sto mi je jako zao. 

     

                   

                                        Brian May band- Back to the light

Znam da ovaj blog treba da govori o "Queen"-u ali ovaj gitarista zasluzuje da bude pomenut i ovako, jednostavno pesme koje stvara jos uvek su veoma cenjene. Iako je stvorio novi bend vraca se korenima "Queen"-a i snima pesme koje je Fredi ostavio ne dovrsene, ali o tome u sledecem nastavku... UZIVAJTE u ovoj prelepoj pesmi...


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu