Queen

Roger Meddows Taylor (posle smrti Fredija)2. deo

Roger Taylor — Autor cile @ 20:14

 

                                    Roger Maddows Taylor(vracanje Queen-u)

 

               

 

Roger Taylor posle (ne)uspele karijere sa "The Cross"-om odlazi u penziju i povremeno svira sa drugim bendovima sirom sveta. Danas ovaj sesdesetogodisnjak se vratio svojim korenima i zajedno sa May-om svira u bendu "Paul Rogers and Queen". Kad su ga pitali sta je radio svih ovih godina jednostavno je odgovorio:"Uzivao sa zenom i decom, jer ranije nisam imao puno vremena da provodim sa njima."

Prosto me je odusevio kad se ponovo vratio, a narocito na koncertu u Beograd-u kad je izvodio svakake vratolomije na bubnju iako ima 60 godina.

 Evo po meni najboljih stvari koje je svirao dok je bio u bendu i van njega:

    

                   

 Ovo je izvodio i u Beograd-u, i oduvao publiku, jednostavno najbolji bubnjar na svetu po meni.. Ovo nema nigde danas da jedan bubnjar krene prvo na drugom instrumentu da svira palicama, a posle mu sklope ceo bubanj odakle odsvira dve do tri pesme.. UZIVAJTE!!!!

   

                     

 


Izvodjenje na Wembley-u 1986. godine gde je mladi Taylor odradio sve besprekorno... Tada je bio u punom cvatu muzicke karijere.. UZIVAJTE!!!

 

                   

 

Ovo je koncert koji cu opisati mnogo kasnije, ali opet moram  da pokazem kako se izvodi pesma u duhu secanja na pokojnog frontmena grupe... Tu cast da odpeva je dobio Axl Rose i odpevao je odlicno iako ima karakteristican glas.... UZIVAJTE!!!!


Roger Meddows Taylor (posle smrti Fredija)1. deo

Roger Taylor — Autor cile @ 19:51

 

                                        Roger Meddows Taylor (solo karijera)

 

                

Roger je za razliku od May-a osnovao bend jos 1987 pod nazivom "The Cross" koji je izdao tri studijaska albuma. Na njegovu zalost bend se raspustio 1993. godine. Iako je bubnjar u "Queen"-u Roger je bio frontmen grupe kao vodeci vokal i gitarista. Na svoje debi izdanje rok grupe, ukljucena ples uticajima koja su pala na njihova dva ostala albuma. Bend nikada nije uzivao mnogo komercijalnog uspeha, osim u Nemackoj. 

Njihovi albumi su prodavani svuda u svetu ali najvecu paznju su privukli u Nemackoj, gde su najvecim delom karijere svirali. Albumi: Shove it; Mad, Bad and Dangerous to Know i Blue Rock.

 

               

                                               Omot albuma- Blue Rock

 


Roger Meddows Taylor (doprinos Queen-u)

Roger Taylor — Autor cile @ 00:44

 

                                      Roger Meddows Taylor (kao kompozitor)

 

                                 

 

 On je veliki kompozitor i stvorio je pregrst kompozicija, i ima veliki doprinos albumima "Queen"-a. Jednostavno non stop je radio na stvaranju novih pesama da su mnoge uvrstene u albume..

Njegove kompozicije za "Queen" su: "Radio Ga Ga" album "The Works", "Heaven for Everyone" (Made in Heaven),  "A Kind of Magic" (A Kind of Magic),"Don't Lose Your Head" (A Kind of Magic), "Modern Times Rock 'n' Roll" (Queen), "Tenement Funster" (Sheer Heart Attack), "The Loser in the End" (Queen II), "I'm in Love With My Car" (A Night at the Opera), "Drowse" (A Day at the Races), "Fight From the Inside" (News of the World), "Sheer Heart Attack" (News of the World), "More of That Jazz" (Jazz), "Fun It" (Jazz), "Action This Day" (Hot Space), "Machines (or Back to Humans)" (zajedno sa Brian-om May-om) (The Works), "In the Space Capsule (The Love Theme)" (Flash Gordon), "In the Death Cell (Love Theme Reprise)" (Flash Gordon), "Escape From the Swamp" (Flash Gordon), "Marriage of Dale and Ming (And Flash Approaching)" (zajedno sa Brian-om May-om) (Flash Gordon), i "Rock It (Prime Jive)" (The Game)

 Kao sto rekoh puno ali sve do jedne besprekorne... ali evo par kompozicija...

   

                   

                                                    Queen- Radio Ga Ga

 

Pesma koji ima veliki uticaj na ljude...  spot je odradjen besprekorno.. i tapsanje u spotu je zastupljeno i na koncertima sto je jako obradovalo clanove benda.. 

 

                  

                                              Queen- A kind of magic

  

     Pesma je po meni uvek najdraza za slusanje... retko kad je preskocim... a spot je odradjen za to vreme perfektno.. vide se raniji radovi danasnje savremene tehnologije... UZIVAJTE!!!


Roger Meddows Taylor

Roger Taylor — Autor cile @ 00:04

 

                                          Roger Meddows Taylor(biografija)

 

                                

 

Roger je osoba u bendu koji povezuje ceo bend, a Roger je genije za to. On moze uraditi sve, svirati bubnjeve, gitaru, klavijature i naravno pisati prelepe pesme. Volim da posmatram Roger-a dok svira bubnjeve jer je kao sto sam naveo gore - jednostavno najbolji !

 Rodjen 26. jula 1949 u Nortfolku, Velika Britanija. Otac Michael Taylor i majka Winifred Taylor(rodjene Hickman). Odrastao je u skromnoj porodici i kao mali vec pokazao talenat za gitaru, ali ga ona nije dugo "zadrzala" dok nije naisao na "ljubav svog zivota" bubanj, ostalo je istorija ako smem da tako kazem..

 

                                

 

Roger se zenio dva puta .. prvo sa Dominique Beyrand i sa njom ima dvoje dece: Feliz Luther (rodjen 1980) i Rory Eleanor (rodjen 1986), a iz drugog braka sa Deborah Leng ima troje: Rufus Tiger (1991), Tiger Lily (1994) i Daisy May (2000)..

 

                                  

 Po meni jedan od najboljih bubnjara svih vremena.. jos uvek moze da se nosi sa novim talasom iako ima 60 godina.. Prosto najbolji.. 

 I da napomenem svrstan je kao 74 bubnjar u magazinu "100 Greatest Drummers" iako zasluzuje bolje mesto, ali 2005. godine izglasan je kao 8. najbolji bubnjar za klasicanu rok muziku...

 


Powered by blog.co.yu