Queen

13 Nov, 2009

Roger Meddows Taylor

Roger Taylor — Autor cile @ 00:04

 

                                          Roger Meddows Taylor(biografija)

 

                                

 

Roger je osoba u bendu koji povezuje ceo bend, a Roger je genije za to. On moze uraditi sve, svirati bubnjeve, gitaru, klavijature i naravno pisati prelepe pesme. Volim da posmatram Roger-a dok svira bubnjeve jer je kao sto sam naveo gore - jednostavno najbolji !

 Rodjen 26. jula 1949 u Nortfolku, Velika Britanija. Otac Michael Taylor i majka Winifred Taylor(rodjene Hickman). Odrastao je u skromnoj porodici i kao mali vec pokazao talenat za gitaru, ali ga ona nije dugo "zadrzala" dok nije naisao na "ljubav svog zivota" bubanj, ostalo je istorija ako smem da tako kazem..

 

                                

 

Roger se zenio dva puta .. prvo sa Dominique Beyrand i sa njom ima dvoje dece: Feliz Luther (rodjen 1980) i Rory Eleanor (rodjen 1986), a iz drugog braka sa Deborah Leng ima troje: Rufus Tiger (1991), Tiger Lily (1994) i Daisy May (2000)..

 

                                  

 Po meni jedan od najboljih bubnjara svih vremena.. jos uvek moze da se nosi sa novim talasom iako ima 60 godina.. Prosto najbolji.. 

 I da napomenem svrstan je kao 74 bubnjar u magazinu "100 Greatest Drummers" iako zasluzuje bolje mesto, ali 2005. godine izglasan je kao 8. najbolji bubnjar za klasicanu rok muziku...

 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu