Queen

Brian Harlod May (kao kompozitor)

Brian Harold May — Autor cile @ 23:28

 

                                             Brian Harold May (izdvajam)

 

                                   

 

Brian May je poceo sa komponovanjem davne 1968/69,i sa godinama u napred je saradjivao sa raznim kompozitorima, ukljucujuci Frank Musker-om, sa kojim je napisao najveci hit "To much love will kill you".

                            

 

Napisao je pesmu za Elizabeth Lamers koja je osvojila nagradu "Ivor Novello", muzicki i liricki besprekorno 1996 godine.

Pendantan aranzer koji se fokusira na multi deo harmonije, cesto vise kontrapuktalno nego paralelno, retkost za rok gitaristu. Primeri se mogu naci na albumu "A night at the opera" i "A day at the races", gde je uradjen dzez bend za gitaru (Good Company), i gitara i vokal kanterpoints (Teo Torriatte).

 

 


Brian Harlod May

Brian Harold May — Autor cile @ 23:04

                                

                                          Brian Harlod May (Biografija)

                                           

 

Brian May jedino dete  Harolda i Rut May, rodjen je u Hemptonu (London), gde je zavrsio isto imenu skolu.. U to vreme je osnovao svoj prvi bend koji je nazvao "Hiljadu devetsto osamdeset,(1980)" po isto imenom romanu Dzordza Orvela... I usput diplomirao fiziku i matematiku...

 

 

                                  

 

Od 1974 do 1988 Brian je bio ozenjen sa Krisi Mulen, i sa njom ima troje dece: Dzimi koji je rodjen na isti datum kad i ja 15.06.1978, Luiza koja je rodjena 22.05.1981 i Emili Rut koja je rodjena 17.02.1987. 

PS.. Izvinjavam se na cekanju i gresci pri pisanju njegovog imena (Bryan)


Powered by blog.co.yu