Queen

Roger Meddows Taylor (posle smrti Fredija)2. deo

Roger Taylor — Autor cile @ 20:14

 

                                    Roger Maddows Taylor(vracanje Queen-u)

 

               

 

Roger Taylor posle (ne)uspele karijere sa "The Cross"-om odlazi u penziju i povremeno svira sa drugim bendovima sirom sveta. Danas ovaj sesdesetogodisnjak se vratio svojim korenima i zajedno sa May-om svira u bendu "Paul Rogers and Queen". Kad su ga pitali sta je radio svih ovih godina jednostavno je odgovorio:"Uzivao sa zenom i decom, jer ranije nisam imao puno vremena da provodim sa njima."

Prosto me je odusevio kad se ponovo vratio, a narocito na koncertu u Beograd-u kad je izvodio svakake vratolomije na bubnju iako ima 60 godina.

 Evo po meni najboljih stvari koje je svirao dok je bio u bendu i van njega:

    

                   

 Ovo je izvodio i u Beograd-u, i oduvao publiku, jednostavno najbolji bubnjar na svetu po meni.. Ovo nema nigde danas da jedan bubnjar krene prvo na drugom instrumentu da svira palicama, a posle mu sklope ceo bubanj odakle odsvira dve do tri pesme.. UZIVAJTE!!!!

   

                     

 


Izvodjenje na Wembley-u 1986. godine gde je mladi Taylor odradio sve besprekorno... Tada je bio u punom cvatu muzicke karijere.. UZIVAJTE!!!

 

                   

 

Ovo je koncert koji cu opisati mnogo kasnije, ali opet moram  da pokazem kako se izvodi pesma u duhu secanja na pokojnog frontmena grupe... Tu cast da odpeva je dobio Axl Rose i odpevao je odlicno iako ima karakteristican glas.... UZIVAJTE!!!!


Roger Meddows Taylor (posle smrti Fredija)1. deo

Roger Taylor — Autor cile @ 19:51

 

                                        Roger Meddows Taylor (solo karijera)

 

                

Roger je za razliku od May-a osnovao bend jos 1987 pod nazivom "The Cross" koji je izdao tri studijaska albuma. Na njegovu zalost bend se raspustio 1993. godine. Iako je bubnjar u "Queen"-u Roger je bio frontmen grupe kao vodeci vokal i gitarista. Na svoje debi izdanje rok grupe, ukljucena ples uticajima koja su pala na njihova dva ostala albuma. Bend nikada nije uzivao mnogo komercijalnog uspeha, osim u Nemackoj. 

Njihovi albumi su prodavani svuda u svetu ali najvecu paznju su privukli u Nemackoj, gde su najvecim delom karijere svirali. Albumi: Shove it; Mad, Bad and Dangerous to Know i Blue Rock.

 

               

                                               Omot albuma- Blue Rock

 


Powered by blog.co.yu